вівторок, 15 червня 2021 р.

Творча зустріч з Павлом Амітовим


Презентація книги 
"Мозаика прошедших дней"


«Я пишаюсь тим, що я громадянином України!»
«Я щасливий жити в епоху Ліни Костенко!»
Павло Амітов


Презентація в стінах нашої бібліотеки нової книги Павла Амітова «Мозаики прошедших дней» та знайомство з книгою в перекладі на українську мову «Правий берег - лівий берег» перейшла згодом в справжню дискусію з аудиторією. Коментуючи події, що відбуваються в наш час, автор заглиблювався в давню і недавню історії України і Росії. Говорили про проблеми створення української політичної нації та що цьому заважає. Теми, які піднімає автор неймовірно важливі для України, яку намагаються сьогодні ділити на «берег правий» та «берег лівий».
Про автора:
Амітов Павло Михайлович - письменник, дисидент-шістдесятник, публіцист, громадський діяч, біженець з окупованого сходу нашої країни.
Дисидентом став після розстрілу демонстрації робітників у Новочеркаську (Ростовської області) в 1962 році. Три роки служив у війську. Закінчив історико-філологічний факультет Ростовського (колишнього Варшавського) державного університету. Після закінчення університету працював ведучим на телебаченні, в кіностудії Мінвуглепрому України, був керівником народного театру Палацу культури ім. Куйбишева у Донецьку. Був навіть, проходчиком в шахті.
Книги: «Соціал-демократія. Погляди. Висновки. Відповіді», «Короткий сучасний політичний словник», «За лаштунками політичного театру», «Подолання брехні. Антиміфологія», «Підла війна», "Берег правий - берег лівий", "Мозаика прошедших дней".










1 коментар: