неділя, 26 вересня 2021 р.

Що ми знаємо про вегетаріанство?

Вікторина до Всесвітнього дня вегетаріанства


Всесвітній день вегетаріанства щорічно відзначається 1 жовтня. Його було засновано Північноамериканським вегетаріанським суспільством у 1977 році за підтримки Міжнародного вегетаріанського союзу. Метою заходів, що проводяться в цей день, є інформування людей про переваги такого способу життя з точки зору екології, здоров'я, етики та просування ідеї вегетаріанства у всьому світі.

Що ми знаємо про вегетаріанство? Взагалі суперечка між прихильниками і противниками цього способу життя ведеться дуже давно. У морально-етичному сенсі вегетаріанці виступають проти вбивства невинних тварин заради насичення. Наукові дослідження вегетаріанства дають підстави вважати, що рослинна їжа приносить користь для гарного самопочуття, мозкової діяльності, душевної гармонії. Брак же тваринних білків рекомендується заміщати рослинними.

М'ясоїди ж, навпаки, доводять, що людина за своєю природою – один із найсерйозніших хижаків на планеті, і її раціон для нормальної роботи організму і гарного самопочуття обов'язково повинен включати м'ясо. До цього ж списку додається ще один аргумент – історичні, культурні та релігійні традиції того чи іншого народу.

У сучасному світі вегетаріанство отримало неймовірну популярність, розвивається та видозмінюється. Найбільш затяті його прихильники – вегани – розробили дієту, в якій відмовилися не тільки від м'яса, але і взагалі від усіх продуктів тваринного походження – молока, яєць тощо.
Причини, за якими люди вибирають вегетаріанство, можуть бути різними. Одні женуться за модою, інші прагнуть таким чином ефективно схуднути, треті не їдять м'яса заради здоров'я, а хтось – із етичних і релігійно-духовних міркувань.
 
Бути чи не бути вегетаріанцем кожний вирішує для себе особисто! Але, вибираючи вегетаріанство  як дієту, треба пам'ятати, що це ще й інший світогляд і спосіб життя.
Будьте здоровими!
                                                     

В І К Т О Р И Н А



Немає коментарів:

Дописати коментар