понеділок, 10 квітня 2023 р.

"САКРАЛЬНІ СИМВОЛИ УКРАЇНИ"

Художня виставка декоративно-прикладного мистецтва та старожитностей




Напередодні весняних свят в культурно-мистецькому просторі бібліотеки ім. М. Реріха відбувся творчий захід, на якому були представлені картини художниці Світлани Грамм, ляльки-мотанки обухівської майстрині Світлани Біркіної, рушники, чоловічі вишиті сорочки студентів Академії імені Бойчука та старожитності з приватних колекцій.

Майстиня Світлана Біркіна

Художниця Світлана Грамм

Знаки і символи, що закарбовані в представлених експонатах виставки свідчать про тисячолітню спадщину українського народу! Наші вишиванки, рушники, писанки, петриківський розпис, глиняний посуд, кераміка, автентичні піснеспіви, старовинні музичні інструменти, рідна мова, наші традиції і звичаї, вірування та головні державні символи – прапор, герб та гімн ідентифікують нас як українців! За ці дорогі, сакральні скарби українського народу сьогодні на передовій віддають своє земне життя Воїни Світла, захищаючи нашу ідентичність і свободу! Відродження генетичної пам'яті нації сьогодні має велике значення! Ми маємо тримати Культурний фронт!


На заході виступили "Дует Адріана та Мідея Наруцькі", музикант-інструменталіст Ярослав Гаркуша та поетеса Аліна Третяк.

Музикант-інструменталіст Ярослав Гаркуша

"Дует Адріана та Мідея Наруцькі"

Письменниця Аліна Третяк

Після заходу відбувся майстер-клас з виготовлення трипільської ляльки-мотанки від обухівської майстрині Світлани Біркіної.











Виставка діє в бібліотеці ім. М. Реріха з 4 квітня по 4 травня 2023 р. за адресою м. Київ, вул. Єреванська, 12
ЗАПРОШУЄМО!


Немає коментарів:

Дописати коментар