понеділок, 6 жовтня 2014 р.

Іван Андрусяк і підліткове читання

Якщо малечу до читання ще можна привчити, якось спонукати, то підлітків, приміром, семикласників, можна тільки зацікавити. Чим? Звісно, хорошими, цікавими книжками, а ще - зустрічами з авторами, які вміють робити ці хороші, цікаві книжки.
Від Марії Морозенко, котра читала для молодших школярів естафету у марафоні до Всеукраїнського дня бібліотек перейняв один з найулюбленіших письменників сучасної української дітвори Іван Андрусяк.
Ми вже добре знаємо - семикласників не так то легко чимось здивувати, та пан Іван, беручи за основу сюжет книжки "Третій сніг" говорив про добро і зло, співчуття і жорстокість, радість і горе, сміх і сльози, - про все те, що є в житті кожного, і про що треба говорити з дітьми.
Тепла невимушена атмосфера, розмова на рівних, захоплюючі оповідки із життя, не менш захоплююче читання, - і по завершенні зустрічі семикласники, ура! - питають " а чи можна у вас записатися", " а яку книжку порадите мені взяти", і найголовніше "ми хочемо прийти на зустріч, коли буде ще?".








Дякуємо пане Іване за те, що допомагаєте розширювати простір читання!

Немає коментарів:

Дописати коментар