суботу, 30 квітня 2016 р.

Творчий вечір Тетяни Яровициної

В четвер 28 квітня в бібліотеці відбувся творчий вечір поетеси Тетяни Яровіциної. Завжди, коли приходить до нас Таня, то гарний настрій від її поезій гарантовано. Так і на цей раз - слухали прекрасну Тетянину лірику, гумор Ігоря Рубцова та чудові пісні бардеси Євгенії Зенюк. Півтори години промайнули як мить.
Ігор Рубцов:
"36,6°С
ТВОРЧИЙ ВЕЧІР ТЕТЯНИ ЯРОВИЦИНОЇ
Без пояснень, чому саме 36,6°С, прошу повірити, що назва має сенс. Якби температуру зміряли мені, то вийшло би десь за 50, а так - норма. Всі учасники зустрічі "у Іванки" були в доброму гуморі. На прохання Тетяни, як хазяйки вечора, я добирав легкі іронічні віршики, бо на вулиці весна, хочеться тепла сонячного, тепла душевного, побільше лірики, посмішок, кохання. Невгамовна наша Іванка Щербина зустрічала гостей на льоту. Саме через таке душевне ставлення ми не кажемо: "у бібліотеці імені Реріха". Ні! Зустрічаємося у Іванки, найулюбленішій в цілому світі бібліотеці. Як жаль, що ми не представники вільних професій і не можемо частіше приїжджати на Єреванську, 12. Там постійно проходять зустрічі з творчими людьми.

Поетичні експерименти Тетяни дивують навіть мене. Чому "навіть" і чим я особливий? Бо звик до несподіваних зворотів у віршах Яровициної, а, крім того, ми багато спілкуємося поза відведеними рамками літературних заходів. Та одна справа прочитати новий текст на моніторі, а інша - стати свідком авторського виконання. Разом із римами Таня приносить цілу торбу "родзинок", приправляючи ними кожен вірш.
Євгенія Зенюк. Автор і виконавець пісень, в тому числі написаних на Таніни вірші. У пані Євгенії немає того, чим "хворіють" числені, вживаю навмисне, барди, а саме мелодії, які обертаються навколо трьох затертих акордів. Її музика неповторна, має власний стиль і, що подобається мені, постійна зміна акорду, м'яка манера гри і співу. Відразу виникають асоціації: спокійний плин води, камін, домашній затишок, теплий літній дощик, пастельні фарби осені (це що до пісні "Що ти робиш зі мною, осене?" на Таніни слова).
Трьома словами підведу риску написаному: я вдало попав!"


Немає коментарів:

Дописати коментар