неділю, 7 травня 2017 р.

Всесвітній день джазу

Всесвітній день джазу
"Чуттєвих нот чарівний сплав!"

30 квітня  уся світова музична спільнота відзначає Міжнародний день джазу.   Цей день проголосила Генеральна конференція ЮНЕСКО, визнавши особливу роль джазу як «універсальної мови свободи і творчості». Джаз виник в США на початку XX століття. Містом народження музичного жанру вважають Новий Орлеан – як оcередок багатого культурного розмаїття. Тісна взаємодія різних музичних традицій поступово переросла у джаз. Дві характерні риси джазу – ритм та імпровізація під впливом хвилинного настрою. Музика створюється безпосередньо під час гри виконавця.
        За багато років джаз змінився і розвився, але зберіг свої основні риси. Одним із жанрів музики, які зробили внесок у розвиток джазу, був блюз. Джазова музика на третину має форму блюзу.
Лідером серед міст України, де часто музиканти грають джаз є Київ, хоча фестивальне життя вирує передусім в регіонах.
30 квітня день джазу святкувала і наша бібліотека. На творчу зустріч з нашими читачами ми запросили музиканта Кобєєва Віктора, який під час концерту продемонстрував найкращі зразки світових джазових стандартів.   Музикант-віртуоз розповідав про цікаві факти з історії джазу та демонстрував чудову гру на саксофоні, кларнеті та піаніно. У його виконанні прозвучали улюблені світові хіти всіх поколінь, які супроводжувалися відеороликами. Окрасою заходу став виступ дружини музиканта Людмили, її хореографічні номери доповнювали блюзові та джазові композиції. Аудиторія не стримувала свої емоції - підспівувала, підтанцьовувала та плескала в долоні. Нагородою для музикантів стали овації глядачів!
До речі Кобєєв Віктор наш читач, чим ми неймовірно пишаємось!
Бібліотеки давно стали не тільки закладом для надання інформації, але й культурним осередком, де читачі мають можливість цікаво та змістовно провести своє дозвілля!







Немає коментарів:

Дописати коментар