четвер, 8 жовтня 2020 р.

"Дівчачі секрети"

Книжкова виставка до Міжнародного дня дівчаток

Пропонуємо книжкову виставку з фондів бібліотеки для дівчаток різгного віку, які мають різні уподобання, інтереси. Можливо наша книжка допоможе розібратися у власних проблемах, незрозумілих ситуаціях, допоможе налагодити стосунки з однолітками та батьками. Серед цієї виставки впевнені знайдеться книжка і для вашого дозвілля!

Відеоролик до книжкової виставки:https://www.youtube.com/watch?v=m1qES_wR64Q


Пуляєва, А. О. Щоденник щасливих дівчат. 
– Харків: АССА, 2020. – 184 с.
У кожної дівчинки є свої бажання, секрети та мрії. Цей щоденник допоможе краще пізнати й зрозуміти себе, обрати хобі до душі, весело провести час і збудувати плани на майбутнє. Головна мета секретника – робити щасливою свою власницю.



Лущевська О. З води у воду - Львів: Видавництво Старого Лева, 2017. – 128 с.Десятирічна Данка обожнює плавати, вода – ії стихія. Дівчинка має супермету на літо – перепливти річку в ії містечку. Проте боїться, що Бодя, який закохався в неї по вуха і скрізь за нею ходить, завадить їй здійснити задумане.

Рибалко, М. Марічка і Червоний Король. Останній перелесник.– Львів: Видавництво Старого Лева, 2017. – 216 с.Коли хтось змушує тебе сумніватися в тому, що досі здавалося безсумнівним… Коли мрії, плани, уявлення про світ і про себе летять шкереберть… Коли не знаєш, як вчинити, і право вибору – ніби тортури… так потрібен той, хто допоможе зрозуміти себе і обрати правильний шлях.

Сайко, О. Новенька та інші історії. – Львів: Видавництво Старого Лева, 2015. – 192 с.13-річним героям оповідань Оксани Сайко доводиться – може, вперше в житті і часто в драматичних ситуаціях – зробити рішучий вибір на користь або добра, або зла. Так вони пізнають людей і пізнають себе. Які методи годяться в боротьбі за перемогу на конкурсі краси? Що робити, коли товариш в біді?..



Чат для дівчат. – Львів: Видавництво Старого Лева, 2018. – 176 с.Дванадцять оповідань від сучасних українських письменниць торкаються важливих тем підліткового життя. Мрії та страхи, любов і зрада, дружба і втрати, шкільні справи і стосунки з батьками, розваги і хобі…

Теремко, В. 16 весна. – Київ: ВЦ «Академія», 2018. – 128 с.Шіснадцята весна не щадила нікого і по-своєму всміхалася всім. Боротьба за своє «Я», непорозуміння і дружба з дорослими, закоханість і перший інтимний досвід, конфлікти і бійка, футбольні баталії, втеча з дому – і ще багато різних подій поглинуло героїв цієї повісті.

Шавлач, А. Пампуха – Київ: ВЦ «Академія», 2018. – 144 с. Ганя пізнала всю гіркоту цькування (булінгу), самотності та незахищеності. І в цій ситуації вона зуміла змінитися й довела, хто вона насправді.



Чернієнко, Ю. Помста. – Київ: ВЦ «Академія», 2019.-. 160 с. Вона мріяла знайти друзів. Ії серце шукало кохання. А її дні були переповнені сльозами від пережитих знущань. І настала мить, коли Міра наважилася помститися тим, хто не давав їй змоги бути собою.

Така любов: проза / [Надя Біла, Тетяна Боярчук, Тетяна Новацька-Титаренко та ін.]. – Київ: ВЦ «Академія», 2017. – 160 с. Така любов – не лукава, бо перша. Прозобукет «Така любов» - збірка оповідань для дівчат і хлопців, які тільки заходять на поле любові та відкриваються їй навстіж. Така любов, як квітка, виростає для кожного бентежно, очікувано і несподівано водночас. Вона тривожна, красива і жорстока.

Морозенко, М. Я закохалася: повість. – Київ: ВЦ «Академія» , 2017. – 128 с. І в юному віці кожен має свій характер і своє життя. Шукає себе і власними кроками йде у світ. Переконується, що неможливо з усіма дружити і не мати конфліктів. Бо всі – різні. Неоднаково думають, поводяться і здобувають досвід. Гіркій досвід – також. У героїні цієї повісті – чуйне серце. Думками і почуттями вона вже доросла. Закохується. Розчаровується. Знаходить правильні думки. І опиняється на порозі кохання, про яке мріяла.

Монтгомері, Л.-М. Енн із Зелених Дахів – Львів: Урбіно, 2015. – 320 с. Події цієї чудової книжки відбуваються в далекій Канаді, на острові Принца Едварда. Книжки канадської письменниці Люсі-Мод Монтгомері (1874-1942) вже понад століття користуються величезним успіхом у всьому світі, за ними знято популярні фільми, створено театральні постановки. «Енн з Зелених Дахів» - початок циклу, що складається з восьми книжок.



Бернет, Ф. Таємний сад – Київ: РІДНА МОВА, 2018. – 304 с. Світла історія – на всі часи: для дітей і дорослих, яким варто частіше згадувати, що вони теж були дітьми! Твір спонукає до роздумів, його хочеться обов’язково обговорити з найкращим другом.

Керрол,Л. Подорож крізь Дзеркало, або Аліса в Задзеркаллі. – Харків: Віват, 2018. – 144 с. Аліса вирушає у найкарколомнішу й найприголомшливішу подорож світом Задзеркалля! Де все перевернене догори дригом і, навіть щоб просто стояти на місці, треба мчати на шаленій швидкості. Герої казки запрошують своїх читачів зіграти найдивовижнішу шахову партію, що, колись відбувалася в світі, та стати свідком дивного перевтілення Аліси з білого пішака на справжню шахову королеву.



Ліндгрен, А. Лотта з Бешкетної вулиці: книжка 2. – Київ: Рідна мова, 2017. – 72 с. Пригоди Лотти з Бешкетної вулиці продовжуються. Повість Астрід Ліндгрен про Лотту та дітей з Бешкетної вулиці – одна з найулюбленіших серед детвори всього світу – неодмінно полюбиться і нашим маленьким читачам.


Немає коментарів:

Дописати коментар