середу, 17 березня 2021 р.

«Математика – інструмент пізнання світу»

2020-2021 - Рік математики в Україні

«Серед усіх наук, що відкривають людству 
шлях до пізнання законів природи, наймогутніша, 
найвеличніша наука – математика» 

С. Ковалевська 


«Кожен може зрозуміти математичні 
принципи, і ці знання збагатять будь-кого» 

Джордан Елленберґ

     Україна має чудові результати з міжнародних математичних олімпіад, і в цьому – величезна заслуга наших вчителів, але, на жаль останнім часом, більшість дітей почали втрачати мотивацію до навчання. Ми не повинні забувати, що математика - це та наука, яка допоможе людині бути успішною і заможною в сучасному світі. 
     Математика – це фундаментальна наука, методи якої, активно застосовуються в багатьох природничих дисциплінах, таких як фізика, хімія і навіть біологія. Сама по собі, ця область знань оперує абстрактними відношеннями і взаємозв’язками, але, варто математиці вступити в область будь-якої науки про світ, вона відразу втілюється в опис, моделювання та передбачення цілком конкретних і реальних природних процесів. Вона являє точну науку, яка не терпить свавілля в тлумаченнях. Це втілення порядку і жорсткої логіки. Вона допомагає зрозуміти світ навколо нас, дізнатися більше про його закони, так як ці закони підпорядковані тому ж самому порядку, що панує в математиці!Математика допоможе людині розвинути такі інтелектуальні здібності, як:

 Уміння узагальнювати.

 Здатність до аналізу складних життєвих ситуацій, можливість приймати правильне розв’язання проблем і визначатися в умовах важкого вибору.

 Уміння знаходити закономірності.

 Уміння логічно мислити і міркувати, грамотно і чітко формулювати думки, робити вірні логічні висновки.

 Здатність швидко міркувати і приймати рішення.

 Навик планування, здатність утримувати в голові кілька послідовних кроків.

 Навички концептуального і абстрактного мислення: вміння послідовно і логічно вибудовувати складні концепції або операції.

     Пропонуємо математичну вікторину, яка допоможе  зрозуміти наскільки розвинена ваша логіка!
 

Немає коментарів:

Дописати коментар