неділю, 14 травня 2023 р.

«Казковий світ ілюстрацій Світлани Грамм»

Презентація художньої виставки


КНИГА – це живе спілкування з письменником та художником! Гарно проілюстрована книга розкриває дитині навколишній Світ, і дуже важливо, щоб художник відкрив цей Світ реалістично, цікаво, зрозуміло і позитивно!
14 травня в нашій літературно-мистецькій вітальні відбулася презентація художньої виставки «Казковий світ ілюстрацій Світлани Грамм».
Під час відкриття виставки  Світлана Грамм представила аудиторії свої роботи - ілюстрації до дитячих українських та закордонних видань: книг, журналів, листівок (казки, вірші, учбова література) та розповіла цікаві факти з історії ілюстрації.
На захід завітала Лариса Недін – актриса, театральний педагог, письменниця, радіоведуча, лауреат Всеукраїнських і Міжнародних літературних та мистецьких премій, заслужена артистка України. Вона є авторкою книжки «Передчуття Свята» (казки, оповідання, вірші, пісні), яку саме проілюстровала Світлана Грамм. Зустріч та спілкування двох мисткинь розкрили цікаві факти народження цієї чудової книжки.



Окрасою заходу став вокальний виступ дітей Централізованої системи підліткових клубів «Щасливе дитинство» (Підлітковий клуб «Бджілка» директор Тетяна Наруцька). Діти з родин ВПО Олеся Лещенко (пісня «Соняхи»), Маргарита Колосок (пісня «Мавка»), Тетяна Більдюкевич (пісня «Україна») створили неймовірну атмосферу свята дитячої книги! 14 травня - День матері! З залі сиділи щасливі мами, які пишались своїми дітьми!
Юні вокалісти отримали Подяки за участь у відкритті виставки "Казковий світ ілюстрацій Світлани Грамм" від бібліотеки! Та гучні аплодисменти від вдячної аудиторії!)




Про авторку виставки: Світлана Грамм - художник-ілюстратор, педагог. Пані Світланою проілюстровано більше 50 книжок в різних видавництвах, а за життя вона створила біля 1000 художніх робіт, багато з яких знаходяться у державних музеях України та приватних колекціях України, Грузії, Европи, США. У 2019 році нагороджена Лондонським дипломом художника-професіонала.
Виставка діє до 18 червня!

Немає коментарів:

Дописати коментар