понеділок, 22 травня 2023 р.

«ХАЙ МІЦНІЄ НИТКА РОДУ»

Свято до Дня вишиванки



Для українця вишиванка – не просто одяг. Це щось дуже особливе: особисте, рідне, святе, те що ідентифікує нас. Сьогодні ми всі,і і діти, і дорослі це добре відчули! На Свято Вишиванки до нас завітали наші друзі – учні 3-б класу Спеціалізована школа 149 міста Києва з мамами, бабусями. Ми любимо, коли вони до нас приходять! Це завжди позитив, сяючі, допитливі очі, купа запитань, справжні розумнички і розумники. А головне це вже те покоління, яке відчуває себе Українцями!
Ми класно провели час: читали вірші про вишиванку, разом з класним керівником Нечипоренко Аллою Миколаївною розповідали про символіку у вишивці, дивились відео про вишивки різних регіонів України, складали карту Вишитої України. 







Дітей вразили експонати з нашої експозиції, а саме сторічна жіноча сорочка та вишита дівоча сукня та сорочка для хлопчика, яким більше 80 років. Ці вишиванки з Донецької області м. Слов’янськ, які під час другої світової війни у 1941 році господарі закопали в землю, як найцінніший скарб. Зберегли!



Для українця вишиванка – не просто одяг. Це щось дуже особливе: особисте, рідне, святе, те що ідентифікує нас. Сьогодні ми всі,і і діти, і дорослі це добре відчули!



Немає коментарів:

Дописати коментар