понеділок, 26 червня 2023 р.

XI Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» - 2023


"Книжковий Арсенал" (22.06 - 25.06) - один з найпопулярніших літературних фестивалів країни, незважаючи на повномасштабну війну, яку розв’язала російська федерація проти нашої держави, відбувся! Попри виклики війни, українські видавці зробили колосальну роботу і підготували чимало чудових книжкових новинок, які були представлені на Книжковому Арсеналі секціями:


☝"Нонфікшн" — книгарня "Сенс",
☝"Художня література" — книгарня "Книжковий Лев",
☝"Дитяча книга", "Комікси та графічна проза" — книгарня "Закапелок",
☝"Книга про російсько-українську війну" — муніципальна книгарня "Сяйво книги",
 ☝"Арткнига" — Довженко-Центр.

☝Ми живемо у час загостреної реальності, під час якої проходять перевірку наші цінності і ідеали. Фокус-тема фестивалю став вислів: "Коли все має значення"!

☝Під час війни в нас з’явилися додаткові мотивації, щоб почати читати більше. Бо саме книга - це чудова можливість краще зрозуміти й пізнати історію і культуру своєї країни. Великий інтерес сьогодні викликають сучасні українські автори, люди почали перечитувати класику, вивчати по книгах історію України. А ще читання - це ефективний спосіб подолання стресу, якого у нашому житті стало так багато. Час із книгою допомагає відволіктися від повсякденних проблем та відпочити. Саме про це ми, як бібліотекарі і турбуємось. Під час відвідування Книжкового Арсеналу для своїх читачів ми придбали книжкові новинки, які стануть для них розрадою та допоможуть знайти відповіді на запитання, які сьогодні виникають в нашому суспільстві.



Немає коментарів:

Дописати коментар