середу, 21 червня 2023 р.

УРОК СТАРОВИННИХ РЕМЕСЕЛ В БІБЛІОТЕЦІ!

Екскурсія виставкою старожитностей





Наша бібліотека - це не просто місце, де зберігаються книжки, але й платформа для творчого розвитку наших читачів, місце де можна познайомитися з культурою та традиціями українського народу. Ми зберігаємо старовинні експонати – справжні скарби минулого та знайомимо своїх відвідувачів з їх функціями та значенням для прадавніх українців. Це викликає великий інтерес і запит на екскурсії.
Сьогодні для дітей Початкова школа Jasminka ми провели урок старовинних ремесел. Справжнім відкриттям для них були такі предмети старовини, як рубель – прототип сучасної праски, праник – прототип сучасної пральної машини, маслобійка – пристрій для збивання масла, прядка, старовинний посуд, вишиті сорочки, рушники та інше. 
Родзинкою став експонат – цурка , предмет для зв’язування снопа в полі.

А ось рубель, який в давнину виконував функцію праски, майже кожної екскурсії діти вважали музичним інструментом!)


Особливий інтерес викликали ляльки-мотанки, які мають свою символіку і значення. Дівчатка досліджували вбрання, техніку створення таких красунь.



 Вразила дітей і історія двох експонатів – вишитих ще до другої світової війни сорочки та сукні, які господарі зберегли, як безцінний скарб своєї родини!


Після розповіді про користування цими предметами, діти зробили висновок: українці мали бути сильними, винахідливими і невибагливими у побуті, а ще неймовірно талановитими, про що свідчать старовинні вишиті сорочки та рушники.



Запрошуємо всіх в нашу бібліотеку, де ви зможете на власні очі побачити та відчути унікальність старожитностей, поринути в таємничий світ минулого та почути цікаві історії про те, як наші предки творили чудеса своїми власними руками!
Адреса: вул. Єреванська, 12, тел. 073-444-29-10

Немає коментарів:

Дописати коментар