четвер, 1 червня 2023 р.

"Що ви знаєте про велосипед?"

ВІКТОРИНА



☝Важко уявити сучасний світ без велосипедів — ми бачимо їх на асфальтованих вулицях великих міст і ґрунтових дорогах маленьких сіл, на бездоріжжі і олімпійських стадіонах. Досвід їзди на велосипеді мають майже всі і зазвичай з цим транспортним засобом пов’язані яскраві дитячі спогади, адже саме в дитинстві більшість з нас навчилися на ньому кататися. Велосипед є настільки універсальним, доступним та екологічно чистим людським помічником, що йому присвятили спеціальне свято — Всесвітній день велосипеда (World Bicycle Day), який відзначається щорічно 3 червня. Встановлено цю подію у 2018 році рішенням Генасамблеї ООН.

☝Пропонуємо до вашої уваги ВІКТОРИНУ, завдяки якій ви згадаєте цікаві факти про цей дивовижний вид транспорту! А можливо щось для вас буде справжнім відкриттям! Дайте відповідь на запитання, натиснувши на вашу думку вірний варіант, і рухайтесь далі за стрілочкою! Бажаємо успіху!

В ЧОМУ КОРИСТЬ ВЕЛОСИПЕДА?

☝Поїздка на велосипеді з раннього ранку відмінно допомагає швидше прокинутися. А завдяки регулярним фізичним навантаженням на велосипеді, ваш сон буде більш здоровим, а значить, ви будете прокидатися з новими силами. Регулярні поїздки на велосипеді виводять з організму стресовий гормон - кортизол, який при частих навантаженнях заважає вам заснути. Таким чином, велопрогулянки допомагають вам позбавитися від безсоння.
☝Їзда на велосипеді покращує обмін речовин. Завдяки чому підвищується апетит і поліпшується перетравлення їжі. Пам'ятайте, як хочеться їсти після велосипедної прогулянки? Поява апетиту - ознака активного обміну речовин.
☝Економія часу і грошей
Велосипед - це безперечно швидше, ніж ходити пішки. А якщо порівнювати з автомобілем, то вам не потрібно стояти в пробках, через які ми довше стоїмо, ніж їдемо. Велосипед дозволяє самостійно прокладати власний маршрут, що не підлаштовуючись під розклад громадського транспорту і карту пробок.
Відсутність проблем з паркуванням. Велосипед проїде там, де не проїде автомобіль. Велосипед дуже легко припаркувати - він займає значно менше місця, ніж автомобіль.
Сісти на велосипед ніколи не пізно!


 



.

Немає коментарів:

Дописати коментар