четвер, 12 червня 2014 р.

"Усвідомлення краси рятує світ" М. Реріх

"Ось і тепер у Гімалаях, коли радіо дає "Запорожця за Дунаєм", перед моїми очима проходять яскраві картини України...Там, де впало таке зерно плодоносне, вже житиме думка про Мир, про співробітництво, про геройство і самовідданість. Головне - тут посіяти зерно Братерства"" -  такі рядки 17 червня 1947 року записав у власному щоденнику один з основоположників всесвітнього руху за Пакту Миру, Пакту охорони культурних цінностей людства, художник і філософ  Микола Реріх.
Пройшло 67 років, - і бачимо пророчість слів великого гуманіста, Братерство і Мир, - ось чого найбільше сьогодні прагне Україна. І в ім'я Миру кожен з нас вносить свою посильну лепту.
В мистецькій вітальні нашої біблотеки відкрилась художня виставка Віктора Єрофеєва "Усвідомлення краси рятує світ". Роботи художника - це копії картин Миколи Реріха. Звісно, що "тягатися" з великим майстром-містиком ніхто не береться, але роботи шановного Віктора Миколайовича мають своє символічне значення: любуючись ними відвідувачі глибше зацікавлюються творчістю і філософією самого Миколи Реріха. І тут ми знову пропонуємо свої послуги - автор картин Віктор Єрофеєв, який вже довгий час є послідовником Вчення Живої Етики та практик Агні Йоги люб'язно погодився прочитати цикл лекцій за мотивами життя і творчості Миколи Реріха. Перша лекція, тему якої  "Шляхів багато, та серце знає найкоротший" вибрали самі відвідувачі уже відбулася.
Чекаємо нових побажань користувачів, і - до нових зустрічей!













Немає коментарів:

Дописати коментар