четвер, 26 червня 2014 р.

Щоб у всій Україні було мирно...

В сьогоднішній ситуації в Україні на противагу розбрату й агресії в стосунках між людьми, які опиняються по різних сторонах політично-світоглядних барикад спостерігається гарна нова тенденція, - дедалі більше людей хочуть достеменно знати якого вони роду-племені. Починають цікавитися власним корінням, вивчати родовід та історію свого народу. Хтось робить це у вже зрілому віці, а хтось ще у зовсім юному...
У стінах нашої бібліотеки вони зустрілися - пані Валентина Литвинова, громадська діячка, яка дослідила свій рід до 7-го коліна, упорядкувала всю знайдену інформацію і, як результат, видала унікальних 5 томів власного родоводу; і діти, які от щойно закінчили 4-ий клас СШ №166, і для яких, здебільшого, знання родоводу обмежилися складанням генеалогічного дерева на уроці "Я і світ".
Зустріч вдалася теплою та цікавою - пані Валентина принесла багато цікавих артефактів, говорила про цінні знахідки, незвичні сюжети, родинні таємниці, і навіть містичні події у долях свого роду. А діти, хоча зараз літні канікули, та прийшли також підготовлені, - намалювали кожен свою родину, та із захопленням розповідали про цінності і традиції, які шанують у їхніх сім'ях.
Дата 22 червня, 70 років з початку радянсько-німецької війни, теж не пройшла мимо, адже її жахітття приходили в кожну родину, і проводились паралелі з уже сьогоднішньою російсько-українською неоголошеною війною. Направду, болісно й щемливо було чути з дитячих вуст найбільше побажання - щоб у всіх родинах було мирно!
Справді, так хочеться, щоб діти ніколи не бачили війни!














Немає коментарів:

Дописати коментар