неділю, 7 грудня 2014 р.

Вчимось любові, щирості, гуманності

3 грудня громадскість широко відзначала Міжнародний день інвалідів. Проводилось багато заходів з метою підтримки людей з обмеженими можливостями. Цьогорічні соціальні ініціативи по відзначенню Дня інвалідів були спрямовані на те, щоб донести до суспільства думку про справжнє рівноправ'я всіх людей, незважаючи на їхні фізичні чи інші обмеження.
Знаємо, що люди з особливими потребами дуже тонко, дуже чутливо сприймають світ і все, що в ньому діється. Так як вчителі, професори, книжки вчать нас різних знань, так люди навчають нас любові, навчають бути щирими, добрими, гуманними.
7 грудня навздогін Міжнародному дню інвалідів в бібліотеці відбулась творча зустріч з поетесою Лілією Завойською, людиною складної життєвої долі, та високої культури, високого творчого лету.
Знаково, що з перших хвилин зустрічі, з перших поетичних рядків пані Лілія захопила всіх нас оптимізмом, життєрадісністю й життєлюбством, вірою в добро й в людей. Ні про які обмежені можливості чи особливі потреби й мови не було. Навпаки, лейтмотивом всієї поетичної творчості Лілії Завойської, яка панує в її уже 6-ти виданих книжках є добро, любов, гуманність, милосердя...
А ще, як казав класик, "поетом можеш ти не бути, та громадянином - зобов'язаний". Пані Лілі болить те, що відбувається в нашій державі, вона велика патріотка, та вона людина культури, і її соціальна поезія відображає все те, що нами зараз відбувається. І ці твори мають також великий читацький попит.
І, намсамкінець, - хочеться щоби щодня в серці кожного з нас було відчуття необхідності проявляти турботу й гуманне ставлення до людей, які найбільш незахищені в нашому суспільстві.
Адже, по великому рахунку, в цьому сенс нашого земного життя - служити людям, робити світ наш кращим!















Немає коментарів:

Дописати коментар