понеділок, 22 грудня 2014 р.

Літературно-музичний "Позитив"

Вчора у нас був "Позитив". Так, один цілковитий позитив, - у Мистецькій вітальні бібліотеки відбувся творчий вечір Олени Галузевської, музикознавця, викладача Київського Інституту Музики ім. Глієра, невтомної оптимістки-життєлюбки. 
Вечір складався із музичної та літературної частини. Музична - концерт солістів чоловічої вокальної студії "Гармонія" БК "Росток", концертмейстром якої, протягом останніх 25-ти років, є пані Галузевська; а літературна - презентація авторської збірки "Позитив", яка вийшла в світ зовсім нещодавно, та вже здобула прихильність серед шанувальників мистецтва і просто серед людей, які прагнуть доторкнутися до прекрасного...
Сьогодні мені дуже легко писати про вчорашню подію, - я читаю "Позитив" пані Олени, і слова самі просто просяться до цитування, вони якнайповніше передають ту емоцію, яка супроводжувала все наше дійство.
Отже, почнемо: "Чим вимірюється рівень таланту в музиній сфері?...Мабуть, сумою природних даних, професійної підготовки, виконавчої майстерності, творчих інтенцій" - це про пані Олену та її чоловічий колектив, котрий з легкістю виконує і романс, і народну, і сучасну пісню. "Людина справді народжується для щастя, але на відміну від птаха, вона часто ігнорує не те, що політ, а й найменшу можливість для фізиичної активності." - і це також про них, які в свої "50 з хвостиком" дадуть фору багатьом-багатьом молодим. 
Або "Бувають у житті події, враження від яких неможливо переоцінити. Вони надихають на нові творчі злети в імя Краси." - влучно передає той душевний стан, в якому перебували слухачі під час та після концерту.
А ще приємне, пророче для нас, підсумкове "Всі, хто слухав цей концерт, впевнена, запам ятають його надовго, і будуть вдячні організаторам..."
І, насамкінець, наше спільне побажання, те, до чого прагне культурно-мистецька спільнота, формуючи систему координат культурної політики новітньої України - "Хочеться вірити, що в майбутньому талановиті митці будуть отримувати не тільки моральне, але й достойне матеріальне заохочення за свою натхненну висококваліфіковану працю, адже їх місце в українській і світовій культурі залежить від владних рішень тут і сьогодні."

















Немає коментарів:

Дописати коментар