пʼятницю, 19 грудня 2014 р.

Родіон Шовкошитний. На світлому боці сили.

Про ці події будуть писатися книжки й історичні дослідження...
Про це будуть вестися дискусії і ламатися списи у маститих науковців та експертів.
Будуть різні трактування й версії...
Будуть учасники та свідки подій, будуть ті, хто йшов ва-банк й ті, хто умили руки...
Багато чого буде. Пізніше. Тоді, коли вже на папері писатиметься історія, яка тепер пишеться кров'ю нашого народу на нашій рідній землі.
Через рік, два, п'ять і більше про теперішні події дітей вчитимуть по підручниках й посібниках. А поки?
Поки є унікальна нагода пізнавати історію із перших вуст. І наша бібліотека, як соціальний інститут, робить сьогодні все для того, щоби сучасники, особливо діти й молодь, були долучені до процесу історичної культурної просвіти як основи національного патріотичного руху.
18 грудня в нас відбулася зустріч учнів Технічного ліцею НТУУ "КПІ" з військовим журналістом, волонтером Родіоном Шовкошитним. Темою зустрічі були розмови про дух нашого часу, про історію, яка на нашому боці, про патріотів за лінією фронту і випробування об'єднанням. Родіон говорив про відчуття гордості за нашу країну; про те, що ми завжди вміли воювати й відстоювати свою землю; що сьогодні в наших жилах, в нашій крові проявляється давній героїчний дух мужності й волелюбства; що кожному з нас важливо знати історію свого роду, і бути гідними громадянами своєї держави.
Ліцеїсти задавали багато питань, висловлювали цікаві погляди, яким вони бачать майбутнє країни, роздумували та дискутували, про те, як звільнити нашу землю і закінчити війну.
Можемо з полегкістю сказати, що такі діти - то наше достойне, гідне майбутнє.
І, насамкінець, про тих, Хто творить історію.
Є неписаний закон війни, - вона оголює людську душу, показує саму її суть, і якою людина є всередині, те й проявляється в повній мірі назовні. На українців чужа пропаганда навісила ярлики жадібних, зазадрісних, недалеких людей, - та події останнього року доказали, що це абсолютно не так! Зрозуміло, зрадники і негідники, у нас, як і в будь-якому суспільстві є, але, - ота неоголошена війна виявила приспані досі благородство й лицарство українців! Скільки є історій про вірність й мужність, про відчуття ліктя, (особливо там, де бойові дії) й безмежну довіру один до одного, (коли на нагальні критичні потреби за короткі проміжки часу збираються просто фантастичні суми коштів).
Так от, Родіон Шовкошитний - це уособлення всього отого найкращого й найпотужнішого, що в нас, в українцях, за останній рік проявилося, - активіст Майдану, волонтер руху "Народний тил", солдат-доброволець в зоні АТО, в минулому спортивний, а тепер військовий журналіст, який завжди в найгарячіших місцях.
Родіон - це Людина, якій небайдужа доля рідної землі, це той, хто пише історію новітньої України, це Справжній Воїн Світла!
Бережіть себе, Родіоне!












,

Немає коментарів:

Дописати коментар