понеділок, 2 квітня 2018 р.

Міжнародний день дитячої книги. Зустріч з Мією Марченко.


БІБЛІОТЕКА  ПИСЬМЕННИК  ДІТИ

2 квітня  Міжнародний день дитячої книги юні читачі нашої бібліотеки відсвяткували з письменницею  Мією Марченко.
Авторка роману-фентезі «Місто тіней» розповіла дітям історію написання твору та познайомила з головною героїнею Мартою. Враховуючи, що деякі учні прочитали роман, то вони мали змогу задавати питання, ділитися своїми враженнями та думками. А ще говорили про багато різних речей важливих , як для письменника, так і для читача.
Спілкування проходило з учнями 4-б класу школи №166 у формі діалогу.
Мія Марченко: «Яким ви бачите сучасного дитячого письменника?»
Діти: «Автор не повинен забувати про деяких  героїв свої книжок. Ми до них звикаємо». «Коли багато імен в книжці, то ми в них плутаємось». «Коли автор дуже довго держить інтригу, тягне сюжет, пропадає інтерес до книги».
Мія Марченко: «Що б ви попросили у Чарівника?»
Діти: «Чарівну паличку», «Вчитися в Оксфорді», «Щоб подарували собаку», «Дім на березі моря для нашої родини», «Планшет», «Квартиру, де можна жити з собакою», «Подорожувати Японією», «Поїхати в гори кататися на лижах з усією родиною», «Мати домашнього кажана».
Мія Марченко: «Що ви сьогодні читаєте?»
Діти навипередки вигукували: Всеволод Нестайко «Дивовижні пригоди в лісовій школі», Сашко Дерманський «Бабуся оголошує війну», Іван Андрусяк «Стефа і  Чакалка», Дж. К. Ролінг «Гарі Потер», Марія Морозенко «Іван Сірко. Великий характерник», Леся Вороніна «Таємне товариство боягузів», Кейт Ді Камілло «Свинка Мерсі», Жуль Верн «Діти капітана Гранта».
Ось такі вони наші сучасні діти, зі своїми книжковими уподобаннями, бажаннями та своїм внутрішнім дитячим світом!
Дитячі книги - це не тільки література, коли всім смішно, кумедно або забавно, і не коли все просто і яскраво та привертає увагу, а коли за допомогою художніх образів, зрозумілих дітям, розповідається про життя, постає яскрава картина світу в різних життєвих ситуаціях.
 Знайомтесь: Мія Марченко.
У 2005 році з відзнакою закінчила філологічний факультет Київського національного університету ім. Т. Шевченка. Пише прозу з 13 років. Відтоді удосконалює свою письменницьку майстерність. Брала участь у «Творчій майстерні» Володимира Арєнєва, учасниця проектів ЦЛО.
Авторка роману-фентезі для підлітків «Місто Тіней» («Фонтан казок», 2016), який отримав відзнаку «Дебют року у прозі» від рейтингу топ БараБуки 2016. Лауреатка літературних конкурсів: «Проліт фантазії» (2015),оповідання «Адам»; «Коронація слова» (2016) за найкращий прозовий твір для дітей середнього шкільного віку. Володарка Корнейчуковської премії (2016) за найкращий прозовий твір для дітей старшого віку та юнацтва. Переможець літературного конкурсу «Напишіть про мене книжку» видавництва «Фонтан казок» (2016).
Твори Мії Марченко виходили друком у періодиці, альманахах та окремими виданнями.
Входить у двадцятку найкращих перекладачів із французької мови міжнародного конкурсу INALCO RUSSE OPEN KIDS 2016 (Париж, Франція). Шортлістер перекладацької премії «Метафора» (2016).
У перекладі Мії вже побачили світ казка Марджері Вільямс «Вельветовий кролик, або як оживають іграшки» («Час майстрів», 2016) та два томи підліткового роману Тімоте де Фомбеля «Тобі Лолнесс» («Час майстрів», 2016).







Немає коментарів:

Дописати коментар