пʼятницю, 6 лютого 2015 р.

Національна Заслужена капела бандуристів ім. Г. Майбороди: "Україна - єдина і неподільна"

Нащадок запорозьких козаків Василь Ємець, талановита, високоосвічена людина, 1918 року створив у Києві «Кобзарський хор» із семи виконавців. Саме від цього колективу веде свій родовід Національна заслужена капела бандуристів України, - особливо цінне надбання культурної спадщини українського народу, унікальний колектив, який немає аналогів у світовій музичній культурі.
І саме сім виконавців, вокальну групу легендарної капели, яка має свою жанрову особливість, - усі артисти співають і одночасно грають на бандурах, мала честь приймати в себе 5 лютого бібліотека ім. Реріха.
Захід відбувся в рамках всеукраїнської культурно-мистецької акції "Єдина і неподільна Україна" (розпорядження Кабінету Міністрів від 14 січня 2015 р. № 16-р "Про затвердження плану заходів з відзначення у 2015 році Дня Соборності України) .
Це був просто феєричний концерт, - незабутнє враження справили живе, театралізовано супроводжуване, звучання українських народних і старовинних пісень в хоровому і сольному виконанні артистів, та ніжні бандурні інструментальні мелодії.
Говорити більше - тут слів немає, потрібно слухати...
Скажу тільки, що бандура - це не просто інструмент, це - символ, душа українського народу!


Немає коментарів:

Дописати коментар