середу, 18 листопада 2015 р.

"Левантійські канікули" Антона Санченка

"Є такий день - Міжнаро́дний день толера́нтності, що відзначається 16 листопада в усьому світі. Його запровадили у 1995 за рішенням ЮНЕСКО, коли ухвалили Декларацію принципів терпимості, у якій йдеться про рівність усіх людей, незалежно від їхнього віросповідання, етнічної належності чи кольору шкіри." Отак ми починали зустріч з підлітками, гостем якої був Антон САНЧЕНКО, - письменник-мариніст який побував майже на всіх континентах, в різних країнах, і як ніхто знає, що ж воно таке толерантність.
Ми не просто говорити, ми презентували книжку "Левантійські канікули" - бо що, як не добра, якісна література може виховати в дітях найкращі риси людяності та гуманності.
Загально відомо, що по-справжньому цікавих, сучасних книжок для підлітків сьогодні є дуже мало, бо не секрет, що писати для них значно важче, аніж для дорослих. Та такі книжки є. Ми їх вишуковуємо, і з ними та їх авторами знайомимо своїх читачів-тінейджерів. Отак ми і прийшли до Дня толерантонсті з Левантійські канікули Антон Санченко. Повість заслуговує найвищої похвали - так захопливо й дотепно про пригоди-подорожі мало де можна прочитати, а у 2014 році вона ввійшла у шорт-лист спецпроекту Книга року ВВС.

Як сказав один іх юних читачів - це сучасний варіант Жуля Верна помножений на Марка Твена.




Немає коментарів:

Дописати коментар