пʼятницю, 20 листопада 2015 р.

День Гідності та Свободи з Романом Ковалем та Тарасом Силенком

Ми сьогодні прагнемо, щоб Україна була сильною й модерною, щоб українці мали великі амбіції, щоб до нас у світі ставилися з повагою, щоб ми жили вільно й гідно на своїй землі… Хочемо, та це потрібно змалечку виховувати.

Напередодні другої річниці початку Революції Гідності - великого зламу світової історії та Великого Шансу для України до бібліотеки на Урок історії завітали високі гості - Президент Історичного Клубу "Холодний Яр", письменник Роман Коваль та кобзар Тарас СИЛЕНКО.
Символічною була наша зустріч - внесок пана Коваля в новітню історію України неоціненний: багато років він своїми руками, своїм розумом наближав початок здобуття нашої справжньої незалежності, гартував серця молодих українців, формував національну свідомість та просту людську гідність, передбачаючи, що російсько-українська війна не за горами, і треба вміти у ній вистояти... На його творах виросло ціле покоління молодих людей, які в критичну для своєї землі годину стали на її захист, пішли у військо, стали волонтерами. А пісні кобзаря Тараса пробудили, надихнули до боротьби не одну приспану козацьку душу.
Пан Роман, взявши за основу свою нову книжку "Подєбрадський полк Армії УНР", гармонійним співзвуччям з сюжетом якої лунали тематичні пісні кобзаря Тараса, говорив з дітьми, учнями Технічного ліцею НТУ КПІ про вміння українців воювати, боротися, прагнення до справедливості, волі, свободи.
Дякуємо Вам, шановні пане Романе, Тарасе, що вчите бути українцями, формуєте вільну генерацію, передаєте життєвий сценарій бійця-переможця сучасним українським дітям!
І особсто від себе - вкрай важливо, коли такі люди, справжні інтелектуали, люди високої культури приходять до дітей, до бібліотеки, спілкуютьс, навчають, розкривають славні, однак раніше замовчувані, заборонені сторінки нашої історії, показують, що є у нас багато справжніх Героїв, що нам нічого плакатись, а лише потрібно бути достойними нащадками наших славних предків-козаків!

Немає коментарів:

Дописати коментар