вівторок, 22 вересня 2020 р.

Книжкові новинки 2020

Книжкові новинки, вересень 2020 р.

Іваничук, Р. С. Танго. На межі з потойбіччям: остання книга. – Харків : Фоліо, 2019. – 85 с. 
Роман Іваничук (1929-2016) – відомий український письменник, громадський діяч, лауреат багатьох літературних премій. У пропонованому виданні – дві короткі повісті Р. Іваничука, написані в останній рік життя.«Танго. Дотик любові» - зворушливі і несподівані спогади з дитячих літ. «На межиі з потойбіччям» - сповідь людини, яка перенісши складну операцію, балансує між життям та смертю.

Власенко, І. В. Синдром зародка. – Київ : Кондор, 2020 – 236 с.
Чи можна винайти правила існування, які зробили б тебе щасливим, навіть якщо на лобі з дитинства написано слово «невдаха»? Дещо дивакувата самотня мамочка двох дітлахів, яка живе в сучасному перенаселеному Києві, намагається це зробити.

Винокуров, О. Потворні ляльки. – Київ :АВІАЗ, 2020. – 304 с.
«Потворні ляльки» були дебютними у творчості письменника і журналіста Олександра Винокурова у жанрі гостросюжетного роману. Він узяв участь в анонімному конкурсі таких творів (2001 рік) – і переміг. Читач нізащо не здогадається, хто ж все-таки здійснив злочин - інтригу майстерно закручено за всіма правилами детективного жанру.

Гііффін, Е. Усе, чого ми бажали – Харків : Віват, 2019. – 320 с.
Невеличке містечко Нешвіль сколихнув гучний скандал, у центрі якого опинилася дочка місцевого теслі Лайла та син успішного бізнесмена Фінч. Одна компрометуюча світлина, яку розповсюдили швидше, ніж новини про пожежу, назавжди змінила життя двох родин.

Духовни, Д. Міс Підземка. – Київ : Вид. група КМ-БУКС, 2019. – 312 с.
Емер – просто жінка, яка живе в Нью-Йорку, їздить підземкою, купує морозиво у крамничці на розі, хоче видати власну книгу і живе з хлопцем Коном. Але чи ії життєвий шлях – єдиний з можливих? Черпаючи натхнення з ірландського епосу про Емер та Кухуліна і залучаючи міфологічних персонажів з усього світу, темне фентезі Девіда Духовни пропонує містичну подорож паралельними шляхами часу та кохання.

Мельниченко, Є. І засяє сонце. Київ.: Український пріоритет, 2018. – 208 с.
«І засяє сонце» - новий сатиричний роман Єлизавети Мельниченко. Книга створює зубасту пародію на олігархічне сьогодення і одночасно розвертає читача до минувшини і тих простих істин, що властителі – лишень тимчасові фігури. У книзі Єлизавета Мельниченко пропонує своє авторське продовження відомого твору Івана Франка «Захар Беркут», переміщує мольєрівського «Мещанина-шляхтича» в наші дні, а також надає читачу можливість трішечки заглянути у майбуття нашої нашої держави.

Правий, П. День Сонцекресу. – Київ : Кондор, 2019. – 308 с. 
У самісінькому вирі війни, посеред Степу напередодні Дня Сонцекресу перетинаються долі двох воїнів, яки походять з різних епох – сотенного дружини Святослава Хороброго і українського морського піхотинця, що воює на Донбасі. Обидва шукають найвищої справедливості – священного права на помсту.Але яку ціну доведеться заплатити за це право?
Річмонд, М. Шлюбний договір. – Харків :Фабула, 2019. – 496 с. 
Вона – Еліс, молодий юрист, яка подає великі надії. Він - Джейк, успішний психотерапевт. Разом вони чудова закохана пара, попереду у якої блискуче майбутнє. Та одного дня вони бездумно підписують один договір, і життя летить шкереберть.

Славінська, І. Мої запасні життя. – Львів :Видавництво Старого Лева, 2019. – 152 с. 
«Мої запасні життя» - дебют Ірини Славінської в есеїстиці. Ця книжка клаптикова ковдра, зібрана зі спогадів та міркувань.

Щирба, О. Ілюзії великого міста. – Київ : Саміт-книга, 2018. – 272 с.
Нвер – типовий мажор, представник золотої молоді, мешкає в розкішному будинку за містом, веде бурхливе й безтурботне життя. Водночас він ненавидить усіх, хто належить до інших соціальних прошарків. Назар – хлопець, чиє життя минає в старій хрущовці, ще й в інвалідному візку. Що поєднає історії цих двох різних людей?


Немає коментарів:

Дописати коментар