вівторок, 4 липня 2023 р.

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ПОЦІЛУНКІВ

Вікторина та цікаві факти

Густав Клімт "Поцілунок", 1907-1908рр

💓💋Щорічно 6 липня святкують Всесвітній день поцілунків! Це неофіційне свято, придумане в XIX столітті у Великобританії, а наприкінці ХХ століття було затверджено Організацією Об’єднаних Націй і отримало статус міжнародного.

💋Поцілунок може означати ніжність і любов, відданість і дружбу, турботу і пристрасть, він часто супроводжується обіймами.


😘Поцілунок мами, тата, бабусі, дідуся, братика, сестрички в дитинстві робив нас найщасливішими у всьому світі. Будь-який біль вгамовував саме материнський поцілунок.
 

💋При зустрічі з рідними і друзями ми часто робимо «чмок» у щічку, як прояв любові і поваги. 
😘Людина, яка довго не була на Батьківщині, може навіть поцілувати рідну землю в знак пошани. 
💋💏Кожний з нас пам’ятає все життя свій перший поцілунок з людиною, яку покохав.
😡Поцілунок може бути щирим і нещирим. Найвідоміший нещирий поцілунок в християнській культурі – це поцілунок Юди “поцілунок Іуди”, що походить із тексту Біблії і став ідіомою, що виражає вищу ступінь підступності людини.


💋Поцілунок є темою багатьох творів мистецтва.
 
Огюст Роден "Поцілунок", 1882р.

Дипломна робота студента Академії імені Бойчука

💋Поцілунки ми часто бачимо в кінофільмах, театральних виставах.
💋Поцілунок в історії та міфології може оцінюватися і як ритуальний жест, символічний знак соціальних відносин: поцілунки королівських осіб в Середніх віках; поцілунок ієрархів християнських конфесій; триразовий вітальний поцілунок у слов’янських народів (чоловіків); поцілунок руки (Kiss Hand) – символ відданості міністрів британському монарху; поцілунок членів мафії з "хрещеним батьком".

Пропонуємо вікторину, завдяки якій ви перевірите свої знання про природу поцілунку, а можливо дізнаетесь щось цікаве і корисне для себе!



💏Значення різних поцілунків:

💋Поцілунок в щоку - означає теплі дружні стосунки. В буквальному сенсі може означати Спасибі або Ти мені подобаєшся.

Поцілунок в куточок рота - значить - я поки не впевнений в тому, що ти погодишся бути більше, ніж друзями, але я спробую.

Поцілунок в губи - означає любов, дуже довірливі відносини.

Поцілунок руки - глибоке шанування, повагу, а також обожнювання. Такий поцілунок ще й вказує на галантність кавалера, його вихованість та, ймовірно, сміливість, відкритість.

Поцілунок в лоб або маківку голови - означає турботу, або заступництво. Ще його називають батьківським поцілунком, і символізує батьківську турботу або благословення.

Поцілунок в ніс може означати - ти красунька.

Поцілунок в очі - ніжність і щирість. Словами це прозвучало б так - ти - мій ангел.

Поцілунок з закритими очима - я тону в поцілунках.

Всесвітній день поцілунків - чудовий привід поцілувати своїх близьких, друзів, коханих і нагадати їм і собі, як сильно ви їх любите, цінуєте і поважаєте!











Немає коментарів:

Дописати коментар