пʼятницю, 24 квітня 2020 р.

"Місто, якого немає"

До Міжнародного дня пам'яті Чорнобиля

Книжкова рекомендація: Олександр Єсаулов "Місто, якого немає"


Тема катастрофи на Чорнобильській АЕС в творчості письменника виникла не випадково. У 1986 році Олександр Єсаулов працював заступником голови Прип'ятського міськвиконкому міста Прип'ять. І збірник цей, замість передмови, відкривають його спогади про ті події. "Гіркі води" і "Місто, якого немає" - дві книги про таємничого Господаря Зони "Ч". Хто він? Як сказав один з героїв книги, Господар Зони прийшов в цей світ, щоб нас, дурнів, від нас же і охороняти. Чи так це? Нехай кожен визначиться сам, дочитавши книгу до кінця. 
Про місто: Прип’ять – це стандартні малогабаритні п'ятиповерхівки, які активно будувалися в середині 70-х років. Прожило місто не довго, 26 квітня 1986 йому виповнилося 14 років і 12 днів. На момент аварії населення Прип'яті складало 49,4 тис. осіб. 
Про автора: Олександр Єсаулов – сучасний український письменник, пише як для дорослих, так і для дітей.У 1977 році завершив Київський інститут народного господарства. Кандидат в майстри спорту з кульової стрільби. Працював у системі Міністерства фінансів України. З 1985 — заступник керівника Припятського міськвиконкому. У 1987—1989 — заступник директора Інститута ядерних досліджень АН УРСР, 1989—1991 — заступник начальника планово-економічного відділу ПО «Спецатом». 1999 — керуючий справами Ощадбанка України. З 1999 до цього часу — технічний директор Інституту підтримки експлуатації АЕС. За участь в роботах з ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС нагороджений орденом «За заслуги 3-го ступеню».




Немає коментарів:

Дописати коментар