вівторок, 28 квітня 2020 р.

Історія Української Православної церкви


Виставка однієї книги: Історія Української Православної церкви

Великий науковий проект
 
     В контексті кардинальних суспільних змін та в умовах багатогранних процесів глобалізації зростає вага всебічної діяльності Православних Церков в Україні у формуванні богословських відповідей на виклики сучасного світу. Особливо це виявляється в час війни, суспільно-політичних трансформацій, економічних перетворень та пошуку духовних ідей розвитку країни, коли безумовно, зростає роль релігійно-морального й духовного чинника в гуманітарній сфері.
   Історія християнства та національної незалежної церкви в Україні нараховує близько десяти століть. У виданні подається історія Української Православної Церкви з часів напівлегендарної проповіді апостола Андрія Первозваного на берегах Чорного моря й Дніпра та хрещення Київської Руси князем Володимиром Великим до сьогодення, коли вирішилося важливе для духовності нашого народу питання про незалежну Українську Церкву.
     Автори книги, українські історики й богослови, використовуючи історичні та церковні документи різних часів, доводять правомірність надання Томосу Українській Православній Церкві Вселенською (Константинопольською) Патріархією, яка є Церков’ю-Матір’ю Української Церкви.
    Особлива увага приділяється ролі Церкви у боротьбі за державну незалежність України, а також розповідається про видатних діячів Української Церкви, які зробили неоціненний внесок у розвиток самосвідомості українців. 
Книга допоможе широким колам читачів краще орієнтуватися у доволі складних для сучасної людини питаннях церковного життя. 

Автори: Дмитро Гордієнко, Віталій Клос, Юрій Мицик, Ірина Преловська

Дмитро Гордієнко – старший науковий співробітник Інституту української археографії та джерелознавства імені М. С. Грушевського Національної академії наук України.

Протоієрей Віталій Клосс - проректор з наукової роботи, професор кафедри церковно- історичних і практичних дисциплін Київської православної богословської академії, доктор наук з богослів'я, клірик академічного храму святого апостола і євангелиста Іоана Богослова.

Протоієрей Юрій Мицик – доктор церковно-історичних наук, доктор історичних наук, професор кафедри церковно- історичних і практичних дисциплін Київської православної богословської академії.

Преловська Ірина Миколаївна — доктор історичних наук, старший науковий співробітник Інституту української археографії та джерелознавства ім. М. С. Грушевського НАН України, доктор церковно-історичних наук, професор кафедри церковно-історичних і практичних дисциплін Київської православної богословської академії, викладач курсу «Історія Української Православної Церкви»


Рік видання: 2019
Видавництво: Фоліо Харків

 Момент підписання Томосу Православній церкві України в Стамбулі 5 січня 2019 року:





Немає коментарів:

Дописати коментар